10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

NW5 csúcskategóriás törésvédett erősített zárbetét

 

A legújabb Mauer Assa Abloy NW5 csúcskategóriás prémium biztonsági zárbetét szabadalmaztatott szerkezetében számos innovatív műszaki megoldás található és a legmagasabb biztonsági igényeket is képes maradéktalanul kielégíteni. Az NW5 kódoló mechanizmusa teljesen megegyezik az NW4-ével. A különbség az erősített törésvédett híd, így a zárbetét moduláris felépítésű (a méret utólag is megváltoztatható).

Az NW4 és az NW5 zárbetéteket a piacon egyedülálló módon 4 különböző, magas biztonsági szinvonalú rendszer védi.

A 4 biztonsági kódoló rendszer a következő: 

Az első a 15 csapos rendszer 6 speciális alakú és méretű aktív csappárból álló része, amely kulcsütés, finom nyitás, magkihúzás (1500 kg!) ellen védi a zárbetétet.

A második rendszernél további 5 csap illeszkedik a kulcs oldalában, illetve reteszel a hengerzár házában. Ezek a csapok 10 fokkal meg vannak döntve, így jelentősen megnehezítik a manipulációs kísérleteket. 

A harmadik egy nagyon érdekes megoldás: itt a kulcsba mart biztonsági marás 4 aktív elemet (lamella) mozdít el a zárbetétben. Amikor nincs kulcs (vagy nem a zárbetéthez tartozó kulcs van) a zárbetétben, akkor a lamellák reteszelik a hengert és a házat. Ha a megfelelő kulcsot belehelyezzük a zárbetétbe, az aktív csapok a lamellákba lévő furatokba leereszkednek és a kulcs elfordítható. Ez a megoldás a kulcsütéses (bumping kulcs) és a manipulációs nyitás ellen véd.

A negyedik védelmi rendszer a típus legkülönlegesebb eleme: a kulcsokba integrált két aktív elem, az ún. görgők, amelyek a zárbetétben a megfelelő méretig mozdulnak el az aktív csapok kódolása szerint. Ezzel a megoldással az illetéktelen kulcsmásolás technikailag megoldhatatlanná válik (a szabadalom mellett) illetve a legmagasabb szintű bumping kulcs elleni védelem a görgőknél létrejött légbuborékban történik.

A fenti innovatív biztonsági rendszerek mellett a zárbetét törés elleni védelme kiemelkedő és két forradalmi konstrukciót alkalmaz az egyedi törés elleni megoldásairól híres zárgyártó. Az egyik elem az NW4-nél is található szabadalmaztatott összetett tolókavivő, amely két részből áll és egymáshoz erősíti a két zárhengert, így a zárbetét törésellenállása a rögzítőcsavarnál 300%-kal erősebb a hagyományos hengerzárakhoz képest. Ezen felül az NW5 zárbetétek két oldalát egy egyedülálló erősített híd köti össze, lehetetlenné téve a zártörést. A hídnak köszönhetően az NW5 zárbetétek moduláris felépítésűek, így a zárbetétek mérete utólag is megváltoztatható.

A legmagasabb szintű valódi kulcsmásolásvédelem: pótkulcsok készítése kizárólag a vezérképviseleten lehetséges kód alapján és a biztonsági kártya kötelező regisztrációja után. A szabadalom mellett az alkalmazott műszaki megoldások és a vezérképviselet a hazai piacon egyedülálló technikai felszereltsége, a megbízható integrált kulcskészítési rendszere lehetetlenné teszik a masszív és kopásálló kulcsok illetéktelen másolását.

Nagykeménységű acélcsapok alkotják a teljeskörű fúrásvédelmi rendszert.

Az NW5 zárbetétek vészfunkcióval rendelkeznek: a zárbetét kívülről akkor is működtethető kulccsal, ha a belső oldalon kulcs van a zárbetétben.

További technikai érdekességek az NW típuscsaládról innen tölthetők le >>

Tűzállósági teszt: a zárbetét 400 foknál is működőképes! Videó >>

Az NW5 zárbetétekre 10 ÉV GARANCIA-t vállalunk! A legmagasabb SKG*** minősítés az EU-ban.

A zárbetétek praktikus forgatógombbal és azonos zárlatú változatokban is kaphatók.

Lent kiválaszthatja az Önnek megfelelő méretű zárbetétet. De hogyan kell megállapítani a zárbetét méretét? Itt megtudhatja >>>

Tovább

Az új csúcskategóriás NW sorozat egyik tűzállósági tesztje. A zárbetét 400 fok felett is működőképes!

 

Az új MAUER NW4/NW5 csúcskategóriás zárbetétek kódoló rendszere

Tovább