10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell

Karbantartás

Milyen karbantartást igényel egy zárbetét?

 

A MAUER zárbetét semmilyen karbantartást nem igényel. Nagyon szélsőséges körülmények között, ahol a betétbe nagy mennyiségű szennyeződés kerülhet mint pl. műhelyek, bányaterület, stb. érdemes a cilindert évente egyszer kiszerelni a zártestből és tiszta petróleumba (nem benzin, nem hígító, nem gázolaj!) beáztatni, ami eltávolítja a termékbe került idegen anyagokat. Átlagos felhasználás esetén (pl: bejárati ajtó) erre az eljárásra nincs szükség.

 

Miért ne tegyünk olajat a zárbetétbe?

Amikor egy MAUER zárbetétbe betolja a kulcsot a zárhengerben lévő méretezett hengercsapok a tengelyük körül elfordulnak ezzel is csökkentve a hengercsap palástjának kopását. Mivel a zárhenger és a hengercsap közötti illesztési hézag nagyon kicsi, ha beolajozzuk a betétet, a csapok nem tudnak elfordulni, mert megragadnak a kenőanyagban. Ráadásul a cilinderbe kerülő szennyeződés az olajjal keveredve csiszolóporként működik tovább és a betét alkatrészeinek kopása nagy mértékben nő, ezért a zárbetét nagyon hamar tönkremegy. Tehát a MAUER zárbetétbe a saját kulcsán kívül semmilyen más eszközt vagy anyagot ne tegyen!

Az olaj a motorban vagy a serpenyőben való, nem a zárbetétben!!!

 

Ne úgy akarja megoldani a problémát, hogy valamilyen kenőanyagot vagy "csodaszert" juttat a cilinderbe, mert ezzel csak tönkreteszi e kiváló terméket! Ha úgy érzi, hogy a MAUER zárbetét rendellenesen működik, hozza be, vagy juttassa el hozzánk, a vezérképviseletre, és mi azonnal rendbe hozzuk Önnek teljesen ingyen (a garanciális időn belül).

 

<<<Vissza