10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

Új

36x41 Mauer NW5 csúcskategóriás törésvédett erősített zárbetét

A világ első számú biztonságtechnikai vállalatcsoportja, a svéd ASSA ABLOY egyik legmodernebb európai üzemében 100% zöld energiával gyártott új Mauer csúcskategóriás zárbetét szerkezetében és kialakításában számos új, forradalmi megoldás található, amivel a legmagasabb biztonsági igényeket képes kielégíteni. Most rendkívül kedvező, bevezető áron megvásárolható közvetlenül a gyári képviselettől.

61 990 Ft
Rövidebb oldal:
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Egykulcsos megoldások

Használjon egy kulcsot több NW5 zárbetéthez! Kényelmes és biztonságos megoldás.

Az egykulcsos rendszerben különböző méretű zárbetétek (akár forgatógombosak is) szerepelhetnek. Egy egykulcsos rendszerhez 3 db gyári kulcs tartozik, amely minden a rendszerhez megrendelt zárbetétet nyitni fogja. A zárrendszer utólag bővíthető további zárbetétekkel, kulcsokkal. Válassza az Azonos zárlat opciót a kiválasztott méretű zárbetétekhez és élvezze hosszú távon a Mauer Assa Abloy zárbetétek minőségét, kényelmét 10 év garanciával!

Mivel az NW5 és az NW4 kódoló mechanizmusa ugyanaz, így egy egykulcsos rendszerben mindkét típus egyszerre szerepelhet. Pl. a bejárati ajtóban érdemes az erősebb törésvédelemmel rendelkező NW5-öt beszerelni, míg egy pince ajtóban, kukatárolóban elég lehet az olcsóbb NW4. Így gazdaságosabbá tehetők az azonos zárlatú rendszerek.

Forgatógomb, vészfunkció

Forgatógomb: a belső oldalról a nyitás/zárás nem kulccsal, hanem praktikus forgatógombbal történik.

Vészfunkció: a zárbetét akkor is nyitható kívülről kulccsal, ha belül benne maradt egy másik kulcs.

Zárbetét mérete

A zárbetét mérete két részből áll: a lenti ábrán látható A és B oldalak hosszából, mm-ben megadva. Fontos, hogy a furat közepétől a zárbetét széléig kell mérni. Hogyan lehet megállapítani a zárbetét méretét kiszerelés nélkül?

Mindig az ajtólap vastagsága határozza meg, hogy milyen méretű zárbetétet kell az adott ajtóhoz vásárolni. Például, ha a szükségesnél rövidebb betétet vásárol, akkor beszerelés után nem tudja majd működtetni a zárat. Ha hosszabb zárbetétet vásárol, akkor egyrészt többet kell fizetnie a termékért, másrészt a cilinder ki fog lógni az ajtó síkjából és könnyebben támadható, eltörhető. Itt megmutatjuk hogyan tudja a legegyszerűbben meghatározni a zárbetét pontos méretét anélkül, hogy ki kellene szerelnie a régi zárbetétet az ajtóból.

Nagyon sok esetben a zártest nem középen, hanem valamelyik irányban eltolva helyezkedik el az ajtólapban. Ezért vásárlásnál mindig a zárbetét rögzítőcsavarjának közepétől számított kétféle méretre van szükség. Tehát, nem elég a teljes hossz!

Nyissa ki az ajtót és álljon az ajtó élével szemben. Keresse meg a zárbetét rögzítő csavarját, amely mindig a zárnyelv alatt található. Innen kell meghatározni a két méretet.

A méréshez egy mérőszalagra és egy egyenes tárgyra lesz szüksége. (A képeken CD tokot használtunk, de lehet egy vékonyabb könyv vagy egy vonalzó is.) Először tegye ezt az egyenes tárgyat a zárbetét magasságában a zárcímre belülről úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal.

Ezután egy mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig. A csavar általában közvetlenül a zárnyelv alatt található. A kapott értéket jegyezze föl. A képen látható, hogy ez a méret 36mm.

Következő lépésben a zárbetét másik fél méretét kell meghatároznia.

Most az egyenes tárgyat a külső oldalon a zárcímre vagy pajzsra kell ráhelyeznie a csavar magasságában úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal kívülről. Mérje meg ezt a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig, majd jegyezze föl ezt a méretet is. A képen látható, hogy ez a méret is 36mm. Tehát, ebben az esetben egy 36/36-os zárbetétet kell vennie.

Megjegyzés: a zárbetét gyártók kétféle méretskála szerint dolgoznak. Egy részük 0 és 5-re végződő méreteket használ, pl. 30x30, 35x45, stb., míg mások 1 és 6-ra végződő méreteket, pl. 31x31, 36x46, stb. Fontos tudni, hogy ez az 1 mm-es különbség a biztonság szempontjából nem számít. A MAUER méretskálája a második típushoz tartozik.

<<<