10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

Így dolgoznak a betörők

Ezen az oldalon olyan módszerekről olvashat, amelyeket a betörők alkalmaznak egy zárbetét megnyitásakor.

Zártörés

A zárbetétek eltőrése a betörők legkedveltebb nyitási módszere, mivel gyors és halk. Minden zárbetét problémája az, hogy a leggyengébb pontja - szerkezeténél fogva - a cilinder közepe, így erős oldalirányú nyomással a betét könnyel el lehet törni. Ezután a bevéső zár hozzáférhető és gyorsan kinyitható. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy a betörő egy speciális szerszám (vagy fogó) segítségével eltöri a zárbetétet a rögzítő csavarnál, majd kihúzza a törött részt és megnyitja a zárszerkezetet.
Védekezés: Először is vegyen törésvédett zárbetétet. Megnehezítheti a betörő dolgát, ha a zárbetét külső része egy szintbe van az ajtó síkjával, valamint érdemes külső pajzzsal is védeni a cilindert.

A Magyarországon forgalmazott MAUER zárbetétek közül az Elite Guard, NW4 és NW5 hengerzárak rendelkeznek hatékony törés elleni védelemmel. Mindhárom típusnál más-más egyedi műszaki megoldást alkalmaz a gyártó.

Kalapácsos nyitás (bumping)

Az utóbbi néhány évben ez a - amúgy régi - nyitási módszer ismét népszerűségnek örvend, de inkább a médiakörökben. A gyakorlatban kevés betörő alkalmazza mivel komolyabb szaktudást igényel és szükség van egy megfelelően kialakított kulcsra is. A betörő egy speciálisan kialakított kulcsot helyez a zárbetétbe és azt megüti egy kalapáccsal vagy szerszámmal. A méretezett hengercsapok az ütés hatására a zárócsapokat a rugók ellenében visszalökik a  zárbetét házba és a betét nyithatóvá válik.
Védekezés: Csak olyan zárbetétet vásároljon, amely védett a kalapácsos nyitás ellen.
A MAUER kinálatában a Redline Elite 2, NW4 és NW5 zárbetétek ilyenek.

Felfúrás

A betörő egy akkumulátoros fúróval egyszerűen belefúr a zárbetétbe és kiszedi a belsejét. Mivel sok zajjal jár, ezt a módszert általában olyan helyen alkalmazzák, ahol biztosak abban, hogy senki nem tartózkodik a kiszemelt lakásban vagy annak közelében.
Védekezés: Csak felfúrás ellen védett zárbetétet vásároljon!
Minden Magyarországon forgalmazott MAUER zárbetét rendelkezik megfelelő felfúrás elleni védelemmel.

Magkihúzás

A betörő egy speciális szerszám segítségével kihúzza a zárhengert a zárbetét házából és megnyitja a zárszerkezetet. Ez a módszert inkább lamellás cilindereknél működik.
Védekezés: Csak jó minőségű zárbetétet vásároljon!
Minden Magyarországon forgalmazott MAUER zárbetét rendelkezik magkihúzás elleni védelemmel.

Letapogatás vagy finomnyitás

A betörő egy speciális szerszámot vezet a zárhengerbe és a méretezett hengercsapokat elmozdítva nyitja meg a zárbetétet. Ez a nyitási módszer már szakértelmet igényel, viszonylag kevesen alkalmazzák, viszont nagyon halk és gyors megoldás.
Minden Magyarországon forgalmazott MAUER zárbetét rendelkezik letapogatás elleni védelemmel.

Savazás

A betörő egyszerűen savat juttat a zárbetétbe. Ezt a módszert nem használják a gyakorlatban, mert a sav nagyon lassan dolgozik és sokáig kel várni mire a cilinder nyithatóvá válik.
Védekezés: Minden Magyarországon forgalmazott MAUER zárbetét rendelkezik sav elleni védelemmel.