10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

Törésvédelem

A zárbetétek törése a betörők egyik legkedveltebb nyitási módszere, mivel gyors és halk. A probléma alapja az, hogy minden zárbetét leggyengébb pontja – szerkezeténél fogva – közepén található, így erős oldalirányú nyomással a zárbetétet könnyen el lehet törni. Ezek után a bevéső zár hozzáférhető és kinyitható.

 

 

A MAUER mérnökei két egyedülálló, rendkívül hatékony megoldás alkalmazásával oldották meg a problémát.

 

Az Elite Guard esetében a zárbetét külső oldalán pontosan meghatározott mélységű bevágás található, amely áthelyezi a zárbetét hagyományosan leggyengébb pontját a zárbetét közepétől az első harmadához. Erős külső oldalirányú nyomásnál vagy csavarásnál, a bevágással szándékosan legyengített külső rész letörik.

 

A törést követően a megmaradt rész az ajtó belsejében helyezkedik el, ezzel lehetetlenné téve az ismételt zártörési kísérletet. A felfúrás elleni védelem a törés után megmaradó részen került kialakításra. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy a zárbetét és a kulcs különleges konstrukciójának köszönhetően a zárbetét a törés után is működőképes, az ajtó az eredeti kulccsal továbbra is nyitható, így nem kell pl. éjszaka közepén zárszerelőt hívni.

A betörési kísérlet után pedig egyszerűen ki kell cserélni a zárbetétet egy újabb Mauer zárbetétre.

 

 

A csúcskategóriás NW4 zárbetéteknél a zártörés megakadályozására egy teljesen új megoldást alkalmaznak. A tolókavivő két darabból áll és az összeszerelés után egymáshoz rögzíti a két zárhengert, így megerősítve a zárbetétet törés ellen. Ez sokkal jobb törésvédelmet ad, mint a fenti bevágásos módszer.

 

 

 

A másik csúcskategóriás modellnél, az NW5-nél, az összetett tolókavívő mellett, egy speciális nagyszilárdságú hídat építették be a zárbetét házába, így ez a típus a legmagasabb törés elleni védelemmel rendelkezik.