10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

Új ingatlan, új zárbetét

Több mint 20 éve forgalmazzuk a minőségi és biztonságos Mauer zárbetéteket Magyarországon, és nap mint nap rengeteg felhasználói kérdéssel találkozunk.

Az egyik ilyen alapvető, szinte mindennapos kérdés, amellyel hozzánk fordulnak, a következő: ügyfél vett egy lakást/házat, az ajtóban Mauer zárbetét van, de a régi tulajdonostól csak 2 kulcsot kapott, neki viszont 4 darabra lenne szüksége, tehát, szeretne kettőt másoltatni, de nincs meg a zárbetéthez való kódkártya.

Rövid válaszunk egyértelmű: tulajdonos- vagy felhasználóváltásnál mindig zárbetétet kell cserélni. Ez alól nincs kivétel! A zárbetét mint termék alapvetően azért lett kifejlesztve a múlt században, hogy a biztonságos felhasználóváltással együttjáró költségek minimalzálva legyenek, hiszen nem az egész zárat vagy az ajtót kell kicserélni, hanem csak a zárbetétet. Tulajdonosváltásnál a zárbetét cseréjének rendkívül fontos biztonsági oka van: az új felhasználó nem tudja, kinél van a kódkártya, és ha a kártya illetéktelen kezekbe kerül, bármikor készülhet kulcs az adott ajtóhoz. De még ha meg is van a kártya, azt sem lehet tudni, hogy korábban nem készült-e pótkulcs a zárbetéthez. Arról nem is beszélve, hogy az esetek többségében 5-nél kevesebb kulcsot kapnak az új tulajdonosok, pedig a legtöbb Mauer hengerzárhoz gyárilag 5 db kulcs jár (NW4 és NW5 kivételével, azokhoz 3 db gyári kulcs van). Ha csak kettőt kapott az új tulajdonos, hol van a többi gyári kulcs?

Ebből is egyértelműen látszik: új lakást, házat vett? Kérem, saját és családja biztonsága érdekében cserélje le a zárbetétet! Ha több található az ajtóban, akkor mindegyiket. A biztonsággal nem szabad játszani! Egy középkategóriás, kiváló minőségű Mauer zárbetét ára kb. 9.000 forinttól kezdődik, mérettől függően. Ez semmi egy ingatlan árához képest. Ennyit igazán megér a nyugodtabb alvás, nem?

Ráadásul a Mauer zárbetétekhez 10 év garanciát kap, webáruházas rendelés esetén ingyenes a kiszállítás, és a termékek gyári bliszter csomagolásban (vagy biztonsági címkével lezárt dobozban) érkeznek, ami biztosíték arra, hogy Önön kívül senki ne férjen hozzá a kulcsokhoz és a kódkártyához.