Házhozszállítás

INGYENES

házhozszállítás

vásárlási értéktől függetlenül

Termékek

Ügyfelek véleményei

Vásárló belépés

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fogyasztó barát

Zárbetét mérete

Hogyan kell lemérni egy zárbetétet?

 

Mindig az ajtólap vastagsága határozza meg, hogy milyen méretű zárbetétet kell az adott ajtóhoz vásárolni. Például, ha a szükségesnél rövidebb betétet vásárol, akkor beszerelés után nem tudja majd működtetni a zárat. Ha hosszabb zárbetétet vásárol, akkor egyrészt többet kell fizetnie a termékért, másrészt a cilinder ki fog lógni az ajtó síkjából és könnyebben támadható, eltörhető. Itt megmutatjuk hogyan tudja a legegyszerűbben meghatározni a zárbetét pontos méretét anélkül, hogy ki kellene szerelnie a régi zárbetétet az ajtóból.

 

 

 

 

Nagyon sok esetben a zártest nem középen, hanem valamelyik irányban eltova helyezkedik el az ajtólapban. Ezért vásárlásnál mindig a zárbetét rögzítőcsavarjának közepétől számított kétféle méretre van szükség. (Tehát nem elég a teljes hossz.) 

 

 

 

 

 

 

 

Nyissa ki az ajtót és álljon az ajtó élével szemben. Keresse meg a zárbetét rögzítő csavarját. (Ezt mindig a zárnyelv alatt található.) Innen kell meghatározni a két méretet.

 

 

 

 

 

 

 

 

A méréshez egy mérőszalagra és egy egyenes tárgyra lesz szüksége. (A képeken CD tokot használtunk, de lehet egy vékonyabb könyv vagy egy vonalzó is.)


Először tegye ezt az egyenes tárgyat a zárbetét magasságában a zárcímre belülről úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal.

 

 

 

 

 

 

 

Ezután egy mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig. A csavar általában közvetlenül a zárnyelv alatt található. A kapott értéket jegyezze föl. A képen látható, hogy ez a méret 36mm.

 

 

 

 

 

 

Következő lépésben a zárbetét külső fél méretét kell meghatároznia.


 

Most az egyenes tárgyat a külső oldalon a zárcímre vagy pajzsra kell ráhelyeznie a csavar magasságában úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal kívülről.

 

Mérje meg ezt a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig, majd jegyezze föl ezt a méretet is.
A képen látható, hogy ez a méret is 36mm. Tehát ebben az esetben egy 36/36-os zárbetétet kell megvenni a két fél méret alapján.

 

A két fél méret alapján már biztonsággal meg tudja rendelni vagy megvásárolni a megfelelő MAUER zárbetétet.

 

Megjegyzés: a zárbetét gyártók kétféle méretskála szerint dolgoznak. Egy részük 0 és 5-re végződő méreteket használ, pl. 30x30, 35x45, stb., míg másik részük 1 és 6-ra végződő méreteket, pl. 31x31, 36x46, stb. Fontos tudni, hogy ez az 1 mm-es különbség a biztonság szempontjából nem számít. A MAUER méretskálája a második típushoz tartozik.

 

 

<<< Vissza

Webáruház készítés