10 év garancia - Mert a biztonsághoz minőség kell.

Új

41/46 Mauer Elite 2 svéd szabadalommal védett biztonsági zárbetét

A világ első számú biztonságtechnikai vállalatcsoportja, a svéd ASSA ABLOY egyik legkorszerűbb európai gyárában, 100% zöld energia felhasználásával készült Elite 2 zárbetétek nem véletlenül a legsikeresebb Mauer termékek Magyarországon: svéd szabadalom az egyedülálló kulcsprofilra és a zárbetétre, bizonyított tartósság (10 év garancia), széles méretválaszték, forgatógombos és vészfunkciós változatok, zárrendszerek készítése gyári technológiával, a magyar piacon egyedülálló ipari Silca Quattrocode géppel és rövid határidővel.

27 990 Ft
Rövidebb oldal:
Hosszabb oldal:
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Egykulcsos megoldások

Használjon egy kulcsot több Elite 2 zárbetéthez! Kényelmes és biztonságos megoldás. Egy rendszerben különböző méretű zárbetétek és lakatok szerepelhetnek. A legegyszerűbb zárrendszer az azonos kulcsos rendszer: az 5 db gyári kulcs minden a rendszerhez tartozó zárbetétet/lakatot nyitja. A zárrendszer utólag bővíthető további zárbetétekkel, lakatokkal, kulcsokkal. Válassza az Azonos zárlat opciót a kiválasztott méretű zárbetétekhez és élvezze hosszú távon a Mauer zárbetétek minőségét, kényelmét 10 év garanciával!

Amennyiben különböző jogosultságú kulcsokra van szüksége (pl. egy mindent nyitó főkulcs, különböző csoport kulcsok, stb.), akkor fő- és/vagy vezérkulcsos rendszerről van szó. Többféle létezik, a lényeg, hogy mindig az Ön igényei szerint tervezzük meg és készítjük el a legmodernebb géppark, gyári szoftverek és alkatrészek felhasználásával, rövid határidővel. Többet a Zárrendszerek menüben olvashat.

Forgatógomb, vészfunkció

Forgatógomb - a belső oldalról a nyitás/zárás nem kulccsal, hanem praktikus forgatógombbal történik.

Vészfunkció - a zárbetét akkor is nyítható kívülről, ha belül egy másik kulcs maradt a zárbetétben. A kényelmes forgatógombot nem helyettesíti. Ha nincs ablak az ajtón, akkor inkább a kényelmesebb forgatógombot ajánljuk.

Zárbetét mérete

A zárbetét mérete két részből áll: a lenti ábrán látható A és B oldalak hosszából, mm-ben megadva. Fontos, hogy a furat közepétől a zárbetét széléig kell mérni. 

 


Hogyan lehet megállapítani milyen méretű zárbetétre van szüksége kiszerelés nélkül?

Mindig az ajtólap vastagsága határozza meg, hogy milyen méretű zárbetétet kell az adott ajtóhoz vásárolni. Például, ha a szükségesnél rövidebb betétet vásárol, akkor beszerelés után nem tudja majd működtetni a zárat. Ha hosszabb zárbetétet vásárol, akkor egyrészt többet kell fizetnie a termékért, másrészt a cilinder ki fog lógni az ajtó síkjából és könnyebben támadható, eltörhető. Itt megmutatjuk hogyan tudja a legegyszerűbben meghatározni a zárbetét pontos méretét anélkül, hogy ki kellene szerelnie a régi zárbetétet az ajtóból.

Nagyon sok esetben a zártest nem középen, hanem valamelyik irányban eltolva helyezkedik el az ajtólapban. Ezért vásárlásnál mindig a zárbetét rögzítőcsavarjának közepétől számított kétféle méretre van szükség. Tehát, nem elég a teljes hossz!

Nyissa ki az ajtót és álljon az ajtó élével szemben. Keresse meg a zárbetét rögzítő csavarját, amely mindig a zárnyelv alatt található. Innen kell meghatározni a két méretet.

A méréshez egy mérőszalagra és egy egyenes tárgyra lesz szüksége. (A képeken CD tokot használtunk, de lehet egy vékonyabb könyv vagy egy vonalzó is.) Először tegye ezt az egyenes tárgyat a zárbetét magasságában a zárcímre belülről úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal.

Ezután egy mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig. A csavar általában közvetlenül a zárnyelv alatt található. A kapott értéket jegyezze föl. A képen látható, hogy ez a méret 36mm.

Következő lépésben a zárbetét másik fél méretét kell meghatároznia.

Most az egyenes tárgyat a külső oldalon a zárcímre vagy pajzsra kell ráhelyeznie a csavar magasságában úgy, hogy az merőleges legyen az ajtólap élével és párhuzamos az ajtólappal kívülről. Mérje meg ezt a távolságot a tárgy élétől a zárbetét rögzítő csavarjának közepéig, majd jegyezze föl ezt a méretet is. A képen látható, hogy ez a méret is 36mm. Tehát, ebben az esetben egy 36/36-os zárbetétet kell vennie.

Megjegyzés: a zárbetét gyártók kétféle méretskála szerint dolgoznak. Egy részük 0 és 5-re végződő méreteket használ, pl. 30x30, 35x45, stb., míg másik részük 1 és 6-ra végződő méreteket, pl. 31x31, 36x46, stb. Fontos tudni, hogy ez az 1 mm-es különbség a biztonság szempontjából nem számít. A MAUER méretskálája a második típushoz tartozik.